Sony A7II Connecting but no live preview or photos

Built-in WiFi only.
jacinf
Posts: 7
Joined: Wed Jun 12, 2019 6:25 pm

Sony A7II Connecting but no live preview or photos

Postby jacinf » Wed Jun 12, 2019 7:23 pm

Hello!

I have a Sony A7II updated with the latest Firmware 4.01. I've updated the apps as suggested in the support article.

I turn on the Camera, start the Smart Remote Control app. I then connect the iPad Pro I am using to the Camera.

I launch Wifibooth, then goto connect to Camera, and select Connect to Camera with Wi-Fi. It shows that I am connected to the correct Wi-Fi network, but the two devices never quite finish the connection. There is no image preview and I cannot take pictures with it.

I have verified that with the Sony app on the iPad I can control the camera and take photos.. but Wifibooth cannot. See the screenshot.

Any ideas?

User avatar
tim
Site Admin
Posts: 2239
Joined: Fri Apr 03, 2015 5:14 pm

Re: Sony A7II Connecting but no live preview or photos

Postby tim » Wed Jun 12, 2019 7:53 pm

That is strange! Can you post a link to the screenshot via imgur? Or whatever service you like
Are you able to see the version of the smart remote app?
Please write a review for Wifibooth on the Apple App store! Indie developers like me really need people like you to review their apps. Instructions on how to write a review: http://goo.gl/w8NsDI.

jacinf
Posts: 7
Joined: Wed Jun 12, 2019 6:25 pm

Re: Sony A7II Connecting but no live preview or photos

Postby jacinf » Wed Jun 12, 2019 9:55 pm

Image

jacinf
Posts: 7
Joined: Wed Jun 12, 2019 6:25 pm

Re: Sony A7II Connecting but no live preview or photos

Postby jacinf » Wed Jun 12, 2019 10:01 pm

So you can see in the screenshot I am connected to the Wi-Fi network of the camera. It actually shows information from the last photo but no preview.

What is odd, is when I first tried all of this it actually worked.. then decided to update the firmware and apps after the warnings I read.. and now it doesn't work.

User avatar
tim
Site Admin
Posts: 2239
Joined: Fri Apr 03, 2015 5:14 pm

Re: Sony A7II Connecting but no live preview or photos

Postby tim » Wed Jun 12, 2019 10:10 pm

OK i'll investigate. Do you know the version of the smart remote app you have now?
Please write a review for Wifibooth on the Apple App store! Indie developers like me really need people like you to review their apps. Instructions on how to write a review: http://goo.gl/w8NsDI.

jacinf
Posts: 7
Joined: Wed Jun 12, 2019 6:25 pm

Re: Sony A7II Connecting but no live preview or photos

Postby jacinf » Wed Jun 12, 2019 10:18 pm

OK i'll investigate. Do you know the version of the smart remote app you have now?
Just checked. 4.30 is the app version.

jacinf
Posts: 7
Joined: Wed Jun 12, 2019 6:25 pm

Re: Sony A7II Connecting but no live preview or photos

Postby jacinf » Sat Jun 22, 2019 11:37 am

Any chance to take a look at this yet?

User avatar
tim
Site Admin
Posts: 2239
Joined: Fri Apr 03, 2015 5:14 pm

Re: Sony A7II Connecting but no live preview or photos

Postby tim » Sat Jun 22, 2019 12:56 pm

I can’t see anything wrong.
Can you please try cascable - can you connect to that?
https://cascable.se/
Please write a review for Wifibooth on the Apple App store! Indie developers like me really need people like you to review their apps. Instructions on how to write a review: http://goo.gl/w8NsDI.

jacinf
Posts: 7
Joined: Wed Jun 12, 2019 6:25 pm

Re: Sony A7II Connecting but no live preview or photos

Postby jacinf » Mon Jun 24, 2019 12:57 am

I can’t see anything wrong.
Can you please try cascable - can you connect to that?
https://cascable.se/
I tried Cascable on the iPad and it worked great. Was able to see the preview and take photos. I then quit Cascable and re-launched Wi-Fi Booth and it showed that it was connected to the Sony A7II but same issue, no preview and no controls.

Is there some sort of debugging mode I can get into to pull logs or anything I can do to help?

User avatar
tim
Site Admin
Posts: 2239
Joined: Fri Apr 03, 2015 5:14 pm

Re: Sony A7II Connecting but no live preview or photos

Postby tim » Mon Jun 24, 2019 2:08 pm

That *is* interesting! I will PM you a link for a build with logging shortly.
Just to be sure: when you go to Settings App -> Wifibooth, all of the switches are OFF right?
Please write a review for Wifibooth on the Apple App store! Indie developers like me really need people like you to review their apps. Instructions on how to write a review: http://goo.gl/w8NsDI.

jacinf
Posts: 7
Joined: Wed Jun 12, 2019 6:25 pm

Re: Sony A7II Connecting but no live preview or photos

Postby jacinf » Mon Jun 24, 2019 2:35 pm

Thanks Tim,

I can confirm App Version is 4.98.2 build 5594

All Wifibooth Settings are Off as are all Debug Settings.

Is it worth toggling anything here?

User avatar
tim
Site Admin
Posts: 2239
Joined: Fri Apr 03, 2015 5:14 pm

Re: Sony A7II Connecting but no live preview or photos

Postby tim » Mon Jun 24, 2019 3:41 pm

No it is not.
I'm still waiting for Apple's servers to process the build I uploaded for you. They're having a slow day.
Please write a review for Wifibooth on the Apple App store! Indie developers like me really need people like you to review their apps. Instructions on how to write a review: http://goo.gl/w8NsDI.

User avatar
tim
Site Admin
Posts: 2239
Joined: Fri Apr 03, 2015 5:14 pm

Re: Sony A7II Connecting but no live preview or photos

Postby tim » Tue Jun 25, 2019 12:07 am

Update: sent you a PM
Please write a review for Wifibooth on the Apple App store! Indie developers like me really need people like you to review their apps. Instructions on how to write a review: http://goo.gl/w8NsDI.


Return to “Help: Cameras with Built-in WiFi”